Frýdek-Místek vede tabulku druhé nejvyšší fotbalové soutěže

Frýdek-Místek - Nováček Fotbalové národní ligy Městský fotbalový klub Frýdek-Místek po třetím kole vede soutěže. V derby dvou týmů, kterým vyšel vstup do sezony, porazil Frýdek-Místek Karvinou 4:1 a s lepším skóre vede se sedmi body tabulku druhé nejvyšší fotbalové soutěže.

Frýdek-Místek se do druhé ligy dostal po třinácti letech v nižších soutěžích a týmy plné odchovanců Baníku Ostrava se tak opět potkávají ve stejné soutěži.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Derby začal mnohem lépe Frýdek-Místek v bílém. Předčil soupeře v rychlosti pohybu, rychlosti kombinace i rychlosti myšlenek. Už ve čtvrté minutě zatáhl brejk po levé straně Šrom a Hynek Prokeš se přes brankáře Palečka nadvakrát prosadil. Karvinský brankář odnesl střet s domácím útočníkem zraněním ruky a později musel střídat. 

Skvěle hrající Frýdek-Místek se brzy dočkal druhého gólu v karvinské síti. Rychlý brejk ve dvanácté minutě opět založil Šrom, od něho putoval míč k Lukášovi, který předložil zpětnou přihrávku nabíhajícímu Mozolovi. Ten už tentokrát Palečka překonal a zvýšil na 2:0.

Do šaten se šlo přeci jen za stavu 3:0. Opět u toho byl rychlík Michal Šrom, který přenesl hru doprava na Vrťa. Na Vrťův centrovaný míč sice nedosáhl Prokeš, ale s míčem se dokázal otočit a namířil si to zpátky do šestnáctky. Prokešovu střelu ještě dokázala obrana zblokovat, ale bojovný Prokeš stihl posunout ve skluzu před branku na Šroma. Ten zády k brance zpracoval a zpětnou přihrávkou vybídl k bombě pod břevno Tomáše Vrťa.

Po přestávce domácí pokračovali v parádním výkonu. V padesáté druhéminutě centroval zleva Lukáš a Vrťo si pravačku perfektně našteloval na krásný volej. Dal tak druhý gól v utkání.

Poslední půlhodina patřila Karviné. Po rohovém kopu se snažil zakončit Ciku a jeho pokus do branky tečoval Mihajlo Jovanovič. Karviná najednou měla spoustu šancí, ale začala hrát pozdě. Navíc domácí podržel i brankář Prepsl.

Výborný fotbal v derby sledovala skvělá návštěva pět tisíc osm set dvacet diváků. Nováček z Frýdku-Místku je tak po třech kolech stále neporažen a o skóre vede tabulku.