Policisté zasahovali u potyčky v Havířově

Havířov - Čtyři hlídky městské i státní policie musely včera v podvečer zasahovat na šumbarském sídlišti. Policisté byli původně přivoláni k rodinné hádce, při zatýkání jednoho z aktérů se ale na ulici strhla potyčka, při které byl jeden ze strážníků lehce zraněn.

Skupinka obyvatel jednoho z domů na havířovském sídlišti Zadky se dostala do potyčky s policisty.

Na místo dorazily čtyři policejní hlídky. Dva muže policisté zadrželi a převezli na záchytnou stanici k vystřízlivění. Za napadení policisty jim hrozí až čtyři roky vězení.

Reportáž Terezy Krumpholzové (zdroj: ČT24)

Policisté byli do domu v Havířově-Šumbarku původně přivoláni kvůli rodinné hádce v jednom z bytů. Situace se změnila ve chvíli, kdy chtěli zatýkat. 

Hádky v panelovém domě v ulici Mládí, kde žije sedmnáct rodin, jsou podle zdejších obyvatel časté. Jde o městské byty a radnice hodlá problém řešit.

„Nemáme sebemenší zájem na tom, aby pokračoval nájemní vztah s rodinou, která tady dlouhodobě tyranizuje své sousedy,“ uvedl Zdeněk Osmanczyk, primátor Havířova.

Za poslední dva měsíce už podalo město Havířov patnáct žalob na vystěhování obyvatel z městských bytů, se kterými mají ostatní sousedé dlouhodobě problémy. A na základě rozhodnutí soudu opustilo letos byty už devět rodin.