AVÍZO: Maryšku i Pepina můžete vidět v Mníšku pod Brdy

Unikátní divadelní představení bude následující víkend k vidění v zahradě zámku Mníšek pod Brdy. Původní muzikál Postřižiny svedl na jednu scénu Jana Rosáka, Pavla Vítka, Lumíra Olšovského a (teď už bývalého) ministra Petra Bendla s ochotníky, kteří jsou doma v kraji kolem dolní Berounky, i starosty několika poberounských obcí.

Na jevišti se kromě lidí objevují koně, koza, historický motocykl i více než sto let stará hasičská stříkačka. Diváci se mohou těšit na koupel spoře oděné Maryšky a paní hostinské v pivovarském sudu, skok pana De Giorgiho z pivovarského komína, na léčbu pomocí zázračných fulguračních proudů, zabijačkové pochoutky i výborné pivo. Vše zdobí původní hudba a odvážné pěvecké výkony.

Postřižiny jsou původním muzikálem autorů Miloslava Frýdla (scénář) a Jana Martínka (hudba), vytvořeným na motivy známé předlohy Bohumila Hrabala. Svérázný profesionálně-amatérský soubor je uváděl po celé republice v letech 2008–2010, za tu dobu je vidělo na dvacet tisíc diváků. Protože celé tři roky, kdy se Postřižiny nehrály, o ně pořadatelé projevovali zájem, rozhodl se soubor muzikál vrátit na scénu, tentokrát v režii známého herce i režiséra Lumíra Olšovského. První dvě letošní představení – v Kamenici nad Lipou i Všeradicích u Berouna – byla vyprodaná, v součtu je vidělo přes tisíc diváků.

Info o představení zde.

POSTŘIŽINY
Mníšek pod Brdy, zámek: pátek 16. 8., sobota 17. 8. 2013 od 20.00 hodin
(předprodej vstupenek Zámek Mníšek p/B: mnisek@stc.npu.cz)

Hrají a zpívají:

Jan ROSÁK – Dr. Gruntorád
Pavel VÍTEK – De Giorgi
Lumír OLŠOVSKÝ – Francin
Pavla ŠVÉDOVÁ – Maryška
Karel KRÁL - Pepin
Petr BENDL – pan Koloničný
Petr KAPLAN - pan Vilímek
Alena ŘÍHOVÁ – paní Koloničná
Petr ŘÍHA – statkář Souhrada
Lucie PALIČKOVÁ/Petra BENDLOVÁ – hostinská Dorotka
Jiří CICVÁREK– kadeřnický mistr Boďa
Ondřej NOVÁČEK – řezník Myclík
Jan KUNA – pan Václav
Hasiči, koně, koza, hasičská stříkačka, motoveteráni, pivo…