Berdych si v Cincinnati zahraje čtvrtfinále, Kvitová vypadla

Cincinnati - Tomáš Berdych si na turnaji Masters v Cincinnati zahraje čtvrtfinále proti wimbledonskému šampionovi Andymu Murraymu. Šestý hráč světa nedal šanci Španělovi Tommymu Robredovi a postoupil po jasné výhře 6:3, 6:0. Naopak světová devítka Kvitová neudržela vedení 3:1 ve třetím setu a prohrála s bývalou světovou jedničkou Dánkou Caroline Wozniackou 6:3, 2:6 a 3:6. Nejlepší česká tenistka tak neobhájí loňskou účast v semifinále.

Berdych se vypořádal s Robredem za rovnou hodinu. Dobrý servis podpořil šesti esy, nedal jedinou dvojchybu a odvrátil všechny čtyři brejkboly. „Oproti včerejšku, kdy jsem se s tím trochu pral, bylo dnešní utkání dobré,“ zhodnotil Berdych. Španělskému soupeři na tvrdém povrchu vrátil prohru z dubna na antuce v Barceloně a může se těšit na duel se světovou dvojkou Murraym, jehož naposledy letos v květnu v Madridu na antuce porazil.

Celkově vede vzájemnou bilanci český tenista 5:4. „Těším se strašně moc, s Andym už jsem letos hrál, porazil jsem ho v Madridu, ale od té doby vyhrál Wimbledon, což ho posunulo o kus dál. Je to velká výzva, nemám co ztratit,“ řekl Berdych před čtvrtfinálovým soubojem se svěřencem Ivana Lendla, který by měl začít dnes v 21:00 SELČ.

Kvitová prohrála s Wozniackou poprvé po třech letech a třech posledních výhrách. Proti světové desítce dobře začala, jenže ve druhé sadě dvakrát neudržela servis a v rozhodujícím setu od stavu 3:1 už neuhrála ani jeden game.

Po třetím kole se s turnajem rozloučila rovněž Agnieszka Radwaňská, přestože v něm porazila Rusku Jelenu Vesninovou 6:0 a 6:2. Čtvrtá hráčka světa totiž kvůli pohřbu dědečka odstoupila a do semifinále tak bez boje pustila obhájkyni titulu Li Na z Číny. „Mrzí mě, že musím skončit, protože mám formu, ale děda minulou neděli umřel a v sobotu je pohřeb. Rodina mě potřebuje,“ uvedla čtyřiadvacetiletá Polka.

Ve čtvrtfinále naopak nechybí světová jednička Serena Williamsová z USA, v mužské soutěži pak bez zaváhání pokračují všichni z „velké čtyřky“ Srb Djokovič, Murray, Španěl Nadal i Švýcar Federer, jenž si o zachování šance na šestý titul ze Cincinnati zahraje právě proti Nadalovi.

Vydáno pod