Karviná porazila ve včerejší dohrávce čtvrtého kola Ústí nad Labem

Karviná - Fotbalisté Karviné ve fotbalové národní lize rychle zapomněli na čtyřbrankový debakl z Frýdku-Místku. Ve včerejší dohrávce čtvrtého kola doma porazili Ústí nad Labem vysoko 6:1. Severočeši přitom do včerejška ještě neprohráli a v úvodních třech duelech inkasovali pouze jednou.

Karvinským nemohl vyjít vstup do zápasu lépe. Stačily jim dvě šance a už v osmé minutě z toho bylo dvoubrankové vedení. Nejprve se po Hottkově přímém kopu prosadil kapitán David Mikula. Vzápětí neudržel po Vladavičově střele míč v rukách gólman Novák a vyzval ta ke skórování Jana Svatonského, který po svém letním příchodu z Dukly poprvé nastoupil od úvodní minuty.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)

Krásnou tečku za prvním poločasem udělal Vladimír Mišínský. David Mikula pro něj vybojoval míč, ostravský odchovanec měl spoustu času míč zpracovat a s koncovkou se neukvapit. K potěšení divákova oka se ovšem rozhodl jinak a výstavně zakončil. Ústí se mohlo zpátky do zápasu dostat po změně stran, když Jovanovič hrál v šestnáctce rukou a nařízenou penaltu proměnil Tomáš Jursa.

Domácí ale žádné drama nepřipustili, s odpovědí přispěchal Jakub Hottek, jehož střela z velké dálky zaskočila gólmana Nováka. Poté se snažil prosadit bezmála dvoumetrový Slovák Karol Pavelka, byl však stažen k zemi a penalta se kopala i na druhé straně. S jejím proměněním neměl Admir Vladavič větší problémy. Vynikající hlavičkář Pavelka poté ukázal, že není silný pouze ve vzduchu, ale že umí pořádně rozhýbat i nohy. Gólem do prázdné branky uzavřel skóre na konečných 6:1, což je letošní nejvyšší vítězství v druhé lize.