Znojmo i Zlín slaví postup do 3. kola Poháru České pošty

Třebíč, Prostějov - Bezproblémový vstup do Poháru České pošty prožili fotbalisté Znojma. Svému třetiligovému soupeři totiž ve 2. kole poháru nedali šanci a porazili Třebíč 5:0. Do 3. kola Poháru České pošty postoupil také druholigový Zlín, který až na penalty vyřadil také účastníka třetí nejvyšší soutěže Prostějov. Ve Zlíně mají důvod k radosti, neboť jejich dalším soupeřem bude úřadující vicemistr pražská Sparta.

Znojmo deklasovalo Třebíč 5:0

Oba týmy se za posledních deset let utkali v domácím poháru už šestkrát. Tentokrát ale Znojmo v Třebíči neponechalo nic náhodě a oplatilo soupeři loňské nečekané vyřazení z pohárové soutěže. V domácím dresu se představili tři hráči, kteří v Třebíči hostují právě ze Znojma. Jihomoravané nastříleli pět branek stejně jako v sobotu, kdy uhráli divokou remízu 5:5 v ligové bitvě v Jablonci. Kouč Leoš Kalvoda dal šanci v brance náhradníkovi Petru Drobiszovi, který si už odpykal trest za údajnou korupci.

Znojemskému týmu pomohly v prvním poločase góly obou útočníků Heinze a Reljiče, po změně stran se dvěma trefami blýskl Okleštěk. Drobisz v závěru předvedl úspěšný zákrok proti penaltě Zifčáka. Ve 3. kole Poháru České pošty čeká Znojmo lepší z duelu Svitavy-Převýšov.

Sestřih utkání 2. kola Poháru České pošty Třebíč - Znojmo (zdroj: ČT24)

Třebíč - Znojmo 0:5 (0:2)

Branky: 69. a 79. Okleštěk, 10. z pen. Heinz, 45. Reljič, 75. Tomeček. 

Sestava Znojma: Drobisz - Hříbek (54. Mudra), Simerský, Hnaníček, Cihlář - Helísek, Lacko, Nepožitek (68. Hrošovský), Okleštěk - Heinz (73. Tomeček), Reljič. Trenér: Kalvoda.

Zlín vydřel postup až na penalty, v dalším kole narazí na Spartu

Zlínu nevyšel start do druholigové sezóny, po čtyřech kolech je bez vstřelené branky a s jedním bodem poslední. V domácím poháru se proti Prostějovu zlínští na postup rovněž natrápili. V utkání sice dvakrát vedli, přesto v normální hrací době skončil zápas 2:2. V penaltovém rozstřelu ale fotbalisté Prostějova třikrát trefili brankovou konstrukci, zatímco Zlín byl neomylný a postoupil. Nyní čeká zlínský klub fotbalový svátek, Ševci totiž ve 3. kole nastoupí proti pražské Spartě.

Rozhovor se zlínským Tomášem Poláchem a prostějovským Františkem Jurou (zdroj: ČT24)

Prostějov - Zlín 2:2, 0:3 po pen. rozstřelu

Branky: 20. Pavlík, 62. Mazouch - 17. Kurtin, 52. Malcharek

Vydáno pod