Víkendová párty v Horním Těrlicku vzbuzuje obavy u místních obyvatel

Horní Těrlicko - Obyvatelé Horního Těrlicka se obávají víkendové párty svolané přes Facebook. Ta se má uskutečnit pod širým nebem hned vedle několika rodinných domů. Účastnit se jí má kolem půl tisícovky lidí. Obecní úřad akci povolil. Místním se to nelíbí.

Rodinný dům Šárky Bršlicové má hned za plotem sportovní areál, kde bude v sobotu večer hodně rušno a majitelka se bojí, že rušno by mohlo být i na její zahradě.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Na party zatím prostřednictvím sociální sítě přislíbilo účast přes pět set lidí. Více jich organizátoři neočekávají.

„Osobně jsem zajistil pořadatelskou službu, která bude v počtu deseti členů. Nikdo se nemusí ničeho bát, o všechno bude postaráno i o úklid a bezpečnost,“ uvedl organizátor párty Matěj Smeták.

Obec takovéto letní párty zakazovat nechce. Okolí Těrlické přehrady je totiž historicky rekreační oblastí, kde se hudební akce konají pravidelně už od 60. let.

„Je to řízeno obecně závaznou vyhláškou. Veřejná hlasitá produkce může být do jedné hodiny noční s tím, že interní provoz může být do čtyř hodin ráno,“ uvedl Martin Polášek, starosta Těrlicka.

V těsné blízkost rodinných domů se v Horním Těrlicku konají podobné hudební party podle místních často, policie ale zatím nic vážnějšího řešit nemusela.

„Posilujeme výkon služby, velíme více policistů do služby, žádáme okolní oddělení o případnou výpomoc, oslovujeme i speciální pořádkovou jednotku,“ informoval Petr Bambulam zástupce vedoucího, Obvodní odd. Těrlicko, PČR.

Ta musela zasahovat třeba loni v Orlové. Sedmatřicetiletá žena si do pronajaté vily pozvala přes sociální síť dva a půl tisíce lidí, nakonec jich dorazilo několik stovek. Celá akce skončila bitkou s těžkooděnci.

Vydáno pod