Požár bývalého kravína způsobil škodu přes milion korun

Petrov – V obci Petrov na Blanensku hořel ve čtvrtek odpoledne bývalý kravín, v hospodářském stavení byla uskladněná sláma. Na místě zasahovalo čtrnáct jednotek hasičů. Požár způsobil škodu přes milion korun, letos se na Blanensku jedná o požár s největší předběžně stanovenou škodou.

Událost ohlásili lidé z okolí kolem třetí hodiny odpoledne. V rozlehlém kravíně byly uskladněny balíky slámy, které začaly ze zatím neznámých příčin hořet. „Vzhledem k situaci vyslalo operační středisko na místo zásahu jednotky z druhého stupně požárního poplachu. Postupně se na požářišti vystřídalo čtrnáct profesionálních a dobrovolných jednotek,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. 

NO COMMENT: Požár bývalého kravína v Petrově (zdroj: ČT24)

Situaci se hasičům podařilo dostat pod kontrolu kolem 17. hodiny, požár pak ale likvidovali ještě několik hodin. „Při zásahu se na noze lehce zranil jeden dobrovolný hasič, na místě byl ošetřen,“ potvrdil Mikoška. 

Vzhledem k hustému kouři nařídil velitel zásahu použít přetlakové ventilátory, kterými se podařilo vyhánět kouř z haly ven. Na vyvážení slámy přijel hasičský nakladač z Brna. Prohořívající slámu pak hasiči vyváželi z kravína na pole, kde ji nechali dohořet. 

„Předběžná škoda vzniklá požárem je milion korun. Příčinu nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů,“ uzavřel Mikoška.

Vydáno pod