Závod v Drnovicích zamotal souboj o titul v Evropském trucktrialovém poháru

Drnovice - Domácí závod Evropského poháru v trucktrialu pořádně zamotal hru o celkové prvenství v seriálu. V pískovně v Drnovicích na Blanensku zvítězil Bohumír Čáp, který se tak v celkové klasifikaci těsně přiblížil Tomáši Pražákovi.

Evropský trucktrialový souboj dvou Čechů se stylově vystupňoval právě v závodě na českém území. V Drnovicích měl nejlepší výchozí pozici Tomáš Pražák, vítěz posledních čtyř ročníků Evropského poháru vyjel na trať s čtyřbodovým náskokem v celkové klasifikaci.

Rozhovor s Tomášem Pražákem (zdroj: ČT24)

„Nejnáročnější pro nás byla úvodní sekce, protože jsme jeli jako první. Ta sekce tak pro nás byla panna, jak my říkáme, navíc jsme si museli poradit s ostrými sjezdy, což na naše krátké auto nebylo moc dobré,“ vysvětlil vedoucí muž Evropského poháru kategorie S2 Tomáš Pražák.

Drnovické písky ale tentokrát nejvíc svědčily nestorovi evropského trucktrialu Bohumíru Čápovi. V těžkém terénu dokázal rychlost i přesnost rovnoměrně rozložit a svému rivalovi se přiblížil na rozdíl dvou bodů.

Rozhovor s Bohumírem Čápem (zdroj: ČT24)

O vítězi šestidílného evropského klání těžkých kolosů a jejich krotitelů za volantem rozhodne poslední závod, naplánovaný o víkendu do rakouského Limbergu.