Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem jsou druzí ve finále světového poháru

Opava - Opavští vodní slalomáři Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem zažívají nejlepší sezonu kariery. Mladí deblkanoisté vybojovali medaile na mistrovství světa i Evropy do třiadvaceti let a dva týdny před jejich prvním světovým šampionátem mezi seniory vybojovali premiérový cenný kov i ve světovém poháru a v celkovém hodnocení seriálu pro rok 2013 jim patří čtvrtá příčka.

Na bratislavském vodním kanálu naši mladíci potvrdili obrovskou formu, která je letos provází. V plné světové konkurenci nestačili při finále světového poháru pouze na trojnásobné olympijské vítěze, domácí dvojčata Hochschornerovi, obsadili druhé místo a posunuli se na čtvrtou příčku v celkovém hodnocení letošního seriálu světového poháru, a kdyby nevynechali předposlední závod v Tacenu zaútočili by i na pódium.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)

Opavští odchovanci od loňského podzimu studují a jezdí v Praze. Právě na kanále v Tróji za dva týdny vstoupí do jejich prvního světového šampionátu mezi seniory a rovnou budou patřit k adeptům na jednu z medailí.

V závěrečné přípravě se na domácí vodě už neobjeví. Vše v tréninku směřuje k úspěchu na mistrovství světa. Opavský fanklub ale v Praze chybět nebude a požene naše mladíky za úspěchem.

Přímé přenosy z mistrovství světa ve vodním slalomu s českými reprezentanty a také dvojicí Kašpar – Šindler, budete moci sledovat v sobotu a neděli 14. a 15. září na programu ČT sport.