Berdych hladce postoupil, Veselý a Rosol dohráli

New York - Tomáš Berdych má za sebou příjemný vstup do US Open, nad Italem Paolem Lorenzim zvítězil ve třech setech 6:1, 6:4 a 6:1. Další Češi ale neuspěli. Naděje do něj vkládané Jiří Veselý nepotvrdil a s posledním grandslamem sezony se loučí hned v prvním kole po prohře s Američanem Denisem Kudlou 2:6, 2:6, 7:6 a 5:7. Lukáš Rosol neuspěl v souboji s Němcem Benjaminem Beckerem, se kterým prohrál 3:6, 6:3, 3:6 a 4:6.

Světová i turnajová pětka Berdych se s Lorenzim, který je v pořadí ATP na 79. příčce, utkal poprvé v kariéře. Jednatřicetiletý Ital zatím nezískal na okruhu žádný titul. Utkání měl český hráč pod kontrolou, pouze koncovku druhého setu si lehce zkomplikoval. „Jen to stálo trochu sil navíc, jinak to byl docela dobrý, solidní zápas. On ten výkon jde ruku v ruce se soupeřem,“ řekl Berdych.

Veselého trápila nervozita

Ve druhém kole se Berdych střetne s Kudlou, přemožitelem Veselého. Český dvacetiletý mladík při své premiéře na US Open s Američanem prohrál hladce první dva sety. „Měl jsem hrozný nervy. Nedokážu si vysvětlit proč,“ řekl Veselý, který zvládl jen koncovku třetí sady, ale ve čtvrté opět odešel poražen, přestože už vedl 2:0.

Rosol prohrál už poosmé v prvním kole a podeváté za sebou. Naposledy se radoval z výhry začátkem června na trávě v Queen's Club. „Nejsem úplně ve své kůži, jak nemůžu prolomit ty prohry, ale věřím, že to přijde,“ řekl Rosol.

Světová jednička, Srb Novak Djokovič se v prvním kole utkal s Litevcem Ricardasem Berankisem a hladce ho porazil 6:1 a dvakrát 6:2. Ve druhém kole se šestadvacetiletý srbský tenista utká s Němcem Beckerem.