Rušná noc zlínských policistů – pomohli na svět malému chlapečkovi

Zlín – Tři minuty po jedné hodině ráno se rozezněl linku telefonát pětatřicetiletého muže, který policistům oznámil, že jeho manželka rodí a že potřebuje policejní doprovod, aby mohl rychle projet Zlínem do porodnice. Miminko se nakonec za asistence otce a dvou policistů narodilo ještě ve voze.

01:03 hod.: žádost o pomoc při průjezdu městem; 01:09 hod.: asistence u porodu; 01:25 hod.: úspěšný porod, na místě už je i hlídka RZS – takhle vypadal zápis zlínského operačního střediska z nočního zásahu dvou policistů. O pomoc muže zákona požádal muž, který vezl svoji ženu do porodnice a chtěl bezpečně projet nočními ulicemi. „Když hlídka k osobnímu autu stojícímu u zlínské polikliniky dojela, nastávající maminka už začínala rodit,“ popsala noční výjezd mluvčí policie Zlínského kraje Jana Macalíková.

Policisté proto okamžitě zkontaktovali záchranáře, dispečerka pak hlídce radila, co dělat. Policista pak všechny informace předal tatínkovi, který svojí ženě pomáhal. Všechno se událo neuvěřitelně rychle. „Paní měla tak tři stahy a narodil se krásný chlapeček. Měl pupeční šňůru kolem krku, tak jsme ji odmotali. Paní ze záchranky nám do telefonu poradila, že musíme miminko plácnout do zad, tak jsme to udělali. Chlapeček se najednou zhluboka nadechl a trošku zaplakal. Mnohem víc jsme ale plakali my dva,“ přiznali dojatí policisté.

Pro maminku a miminko následně přijela záchranná služba a odvezla je do nemocnice. Oba jsou v pořádku.