Záhady Toma Wizarda budou od podzimu ještě tajemnější

Záhady Toma Wizarda už nejsou pouze doménou Honzy, ale taky jeho kolegyně Majdy, která ke zkoumání získala zbrusu novou laboratoř. Od září do příběhů také víc a víc zasahuje tajemné Společenství pro rozkrývaní záhad české minulosti. Fanoušci všeho magického už určitě zaznamenali, že se seriál od podzimu přesunul na nový dětský kanál ČT :D.

Jako by Záhady nebyly záhadné už dost – výzkumné oříšky teď přicházejí od tajuplného společenství a šéfa se skrytou identitou. „Kolikrát se dostáváme do situací, že máme pocit, že nás pořád vidí, že nás pořád sledují, trošku nás to trápí, ale nevíme, co s tím máme dělat,“ stěžuje si na nové okolnosti Honza Vrabec. „Magda je víc racionální, trošku Scullyová, Honzík je víc snový, víc věří pověstem, ale občas má taky pravdu on, takže je to takový Mulder a postupně si v příbězích začnou klást otázku, kdo je ten šéf a proč jim ty úkoly dává,“ prozrazuje novou dějovou linku režisér Ján Novák.

Honza a Majda o novém pojetí Záhad (zdroj: ČT24)

„Zajímavé je, že kromě peněz nám Společenství poskytlo i laboratoř, kde šéfuje Majda a svým způsobem mi začíná trošku dělat šéfovou, což se mi moc nelíbí,“ přidává Honza další stížnost na wizárdovské novinky. Majda je naopak se svým novým královstvím nadmíru spokojena: „To, že tu laboratoř mám, to je taková novinka a já jsem za ni moc ráda, protože konečně se taky může ukázat, že jsem tomu Honzovi nějak nápomocná a že taky něco umím.“ I režisér Ján Novák je se scifi kutlochem velmi spokojený: „Máme teď pro seriál velmi dobrou polohu, máme nějaký domov, ze kterého hrdinové vyráží do akce.“

Režisér Ján Novák (zdroj: ČT24)

Tajemné příběhy začnou Honza s Majdou opět řešit už od pondělí 13:00 na ČT D:.