Naturistům z Ostravy hrozí vězení za uniklé fotografie

Ostrava - Dvanáctileté vězení hrozí čtyřiatřicetileté ženě z Ostravy, která žije jako naturistka. Fotografie ze setkání naturistů, na kterých byly nahá nejen ona, ale i její děti, se dostaly na internet, kde si jich všimli policisté. Ti ženu obvinili. V říjnu se případem začne zabývat ostravský krajský soud.

Paní Jiřina z Ostravy naturismus vyznává od dětství. Vedla ji k tomu hlavně babička, pro kterou byl život bez oblečení naprosto přirozený.

„Je to větší spojení s přírodou, člověk se lépe cítí, když na sobě třeba nemusí mít plavky,“ komentovala svůj životní styl paní Jiřina.

Reportáž Terezy Krumpholzové (zdroj: ČT24)

Setkání naturistů mají podle organizátorů přísná pravidla. Nesmí na ně nikdo, kdo by ostatní urážel nebo společné akce zneužíval.

„Dbáme na to, abychom se vulgárně nevyjadřovali, aby tam nebyla žádná sexuální nebo erotická záminka,“ uvedla paní Jiřina.

Ze společných akcí si naturisté pořizují fotky a videa. A právě kvůli nim má paní Jiřina i další naturisté skončit ve vězení. Snímky, na kterých jsou i nahé děti, se totiž dostaly na internet a policisté začali celou věc šetřit.

Případ ostravských naturistů bude v říjnu řešit krajský soud, hrozí jim až dvanáctileté vězení

„Obžalováno je celkem pět osob, a to pro skutky zvlášť závažného zločinu - sexuálního nátlaku a ohrožování výchovy dítěte,“ informovala mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Bohmová.

„Považujeme obžalobu za absurdní a máme za to, že celá věc nemá oporu v trestním zákoně,“ uvedl advokát Jiří Klega.

Podle slov klinického psychologa může dítě vidět nahotu, je to přirozené, ale nesmí tam být žádný jiný podtext.

Naturismus se v České republice začal objevovat v sedmdesátých letech. V roce 1983 u nás vznikla první nudistická pláž. Dnes tento styl života vyznává zhruba půl milionu Čechů a stále jich přibývá.