Plzeň po rozlučce s Daridou porazila Olomouc 3:2

Plzeň – Fotbalisté Plzně před reprezentační přestávkou udrželi vedení v Gambrinus lize. V 7. kole doma porazili Olomouc 3:2 a odpověděli tak na sobotní výhru Sparty. Ta je však při bodové rovnosti druhá už jen o jediný gól. Obhájci titulu vítězství přinesl hlavně vydařený vstup do zápasu v podobě rychlých branek Koláře a Rajtorala. Sigma sice dvakrát snížila brankami Šindeláře a Doležala, ale Hejda zaznamenal rozdílový gól. Před utkáním se ve Štruncových sadech loučil s fanoušky Vladimír Darida, který v týdnu přestoupil do Bundesligy.

Plzeň si nechtěla nechat zkazit dobrou náladu po postupu do Ligy mistrů a na Olomouc se od začátku vrhla. Stačilo jí 52 vteřin a dočkala se úvodního gólu. Teclovu střelu dorazil Kolář a postaral se o nejrychlejší trefu této ligové sezony.

O chvíli později mohl zvýšit Procházka, ale jeho hlavičku odkopával z prostoru branky Šindelář. Uspěl tak až v 9. minutě Rajtoral, který nastoupil na pravém beku místo zraněného Řezníka. Po rohovém kopu se zpoza vápna opřel do odraženého míče a parádní ranou nedal olomouckému brankáři Zlámalovi žádnou šanci.

Olomouc začala hrát až po čtvrthodině hry. Do vyložené šance se však dostal až ve 25. minutě Ordoš, kterého ve vápně našel Navrátil, ale olomoucký kanonýr neprotrhl půlroční čekání na gól. Z prostoru penalty mířil po zemi jen do brankáře Kozáčika.

Rajtoral mohl po hodině hry zajistit Plzni už tříbrankové vedení, když postupoval sám na brankáře, ale míč poslal těsně vedle tyče. Zahozená šance domácí mrzela o to více, že hned v zápětí Olomouc snížila. Doležal ještě neuspěl, ale po následném rohu se Šindelář na zadní tyči dostal ke střele, kterou si sám dorazil a zdramatizoval utkání.

Plzeň však měla rychlou odpověď. Horváth z přímého kopu krásně načechral míč na zadní tyč, kde se k hlavičce prodral Hejda a vrátil Plzni dvoubrankové vedení. Olomouc ale odmítla složit zbraně, v 71. minutě Javůrek na zadní tyči našel Doležala a ten povedenou střelou pokořil Kozáčika podruhé. Sigma mohla chvíli na to dokonce srovnat, ale Pospíšilova střela šla těsně vedle. Plzeň tak vyhrála 12 z posledních 13 soutěžních zápasů.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 3:2 (2:0)

Branky: 1. Kolář, 9. Rajtoral, 64. Hejda - 61. Šindelář, 71. Doležal. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Hájek. ŽK: Petržela - Vidlička, Lietava. Diváci: 10.475.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (85. Wágner), Kolář (56. Kovařík), Ďuriš - Tecl (77. Bakoš). Trenér: Vrba.

Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Vepřek (59. Falta) - Navrátil, Šindelář (80. Lietava), Pospíšil, Javůrek - Ordoš, Doležal. Trenér: Kotůlek.

Vydáno pod