Berdych a Štěpánek opět spolu? Navrátil oznámí nominaci

Praha - Kapitán Jaroslav Navrátil oznámí nominaci tenistů na semifinále Davisova poháru proti Argentině, které se uskuteční příští týden od 13. do 15 září v pražské O2 areně. V týmu by se měli poprvé od loňského úspěšného finále sejít Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem.

Pátý hráč světa Berdych hrál letos Davis Cup v 1. kole a ziskem tří bodů se výrazně podílel na vítězství ve Švýcarsku. Tam chyběl kvůli operaci Štěpánek, který už jel na čtvrtfinále do Kazachstánu, kde ovšem kvůli zranění nebyl Berdych. Nyní vše nasvědčuje tomu, že oba po US Open zamíří na zápas do Prahy.

Českou sestavu může Navrátil doplnit o Lukáše Rosola, kterému se od Wimbledonu nedaří, nadějného Jiřího Veselého, nebo o Jana Hájka, který je aktuální českou pětkou. V obou letošních zápasech byl čtvrtým členem výběru Ivo Minář, ten ale klesl v žebříčku ATP až na 470. místo a nejspíše se do týmu nevejde.

Tenisté hráli i loni semifinále s Argentinou a v Buenos Aires uspěli. Ve finále pak před vyprodanou O2 arenou zdolali Španělsko 3:2.