Na Křetínce se převrhla loďka, po muži záchranáři marně pátrali

Letovice - Policie dnes celé odpoledne pátrala na přehradě Křetínka na Blanensku po muži v důchodovém věku. Se dvěma kamarády se plavil před polednem na loďce, která se ve vlnách blízko mostního pilíře převrátila. Zatímco dvojice mužů se bezpečně dostala na břeh, třetí muž je zatím nezvěstný. Hasiči a policisté už dnešní pátrání ukončili, pokračovat budou zítra.

„Po převržení loďky začali muži plavat ke břehu. U břehu bohužel zjistili, že jeden z nich není s nimi,“ popsala mluvčí policie Blansko-Vyškov Iva Šebková. Oba muži ve věku 64 a 68 let, kteří se zachránili, byli odvezeni do péče lékařů nemocnice v Boskovicích. „Mohu potvrdit, že jsme krátce po poledni přijali dva muže. Oba jsou toho času bez podstatnějších obtíží, očekáváme krátkou hospitalizaci,“ uvedl primář interního oddělení boskovické nemocnice Luděk Pluháček.

NO COMMENT: Pátrání na přehradě Křetínka (zdroj: ČT24)

Pátrání po třetím muži z loďky trvalo celé odpoledne, nejdřív pomocí člunů a vrtulníku, později přijeli i policejní potápěči. „Potápěči prováděli pátrání pod hladinou. Podle údajů, které máme k dispozici, je v místě asi 15 metrů hloubky a dohlednost je zhruba půl metru, takže je to opravdu obtížné,“ potvrdil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Pátrání zatím výsledek nepřineslo, pokračovat se proto bude zítra.