Na silnici u Pohořelic zemřeli při nehodě dva lidé

Pohořelice – Na silici 52 u Pohořelic se dnes ráno střetlo nákladní a osobní auto. Jednoho těžce zraněného člověka hasiči vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě, další dva lidé zemřeli. Na místě nehody přistával i vrtulník. Hasiči silnici uklízeli skoro celý den, uzavřená byla až do odpoledních hodin.

Podle informací České televize se ze zatím neznámých příčin srazil polský kamion s chorvatským osobním autem.  Řidič kamionu vyvázl bez zranění, tři cestující z osobního auta ale takové štěstí neměli – dva zemřeli na místě, třetího transportoval vrtulník. „Přijali jsme muže se středně těžkými zraněními,“ potvrdila mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.

NO COMMENT: Tragická nehoda u Pohořelic (zdroj: ČT24)

„Řidič osobního vozidla vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru a střetl se s nákladním autem,“ uvedl vedoucí policejního odboru Brno-venkov Jaromír Novotný. Předběžně byla uzavírka naplánovaná zhruba do 12 hodin, nakonec se protáhla až do pozdního odpoledne. Řidiči jezdili po objízdné trase odklonem u Nové Vsi a přes Vlasatice zpět na státní silnici. „Je to méně kapacitní silnice, takže doporučujeme opatrnou jízdu a řidiči by měli dbát pokynů policistů,“ upozornil  policejní mluvčí Pavel Šváb.