Opavské azylové centrum Samaritán čeká rekonstrukce za 18 milionů

Opava - Opavský magistrát nechá kompletně opravit budovu azylového domu Samaritán, který provozuje Armáda spásy v městské budově v Nákladní ulici. Bude to stát osmnáct milionů korun. Stavba by měla začít příští rok v květnu a skončit na konci léta.

Náměstek opavského primátora Daniel Žídek vysvětlil, že prostory už centru sociálních služeb z různých důvodů nevyhovují. "Budova bude mít nové dispoziční řešení, které umožní například oddělit mužskou a ženskou část klientů, což bylo jedním z nedostatků stávajících prostor. Při rekonstrukci počítáme také s kompletním zateplením, výměnou oken, vzduchotechniky i veškerých rozvodů,“ vyjmenoval Žídek rozsah prací.

Azylové zařízení
Zdroj: ČT24

Radnice teď hledá firmu, které stavbu svěří. Osmdesát procent z předpokládaných nákladů by měla pokrýt dotace z Evropské unie. Během rekonstrukce bude centrum fungovat v náhradních prostorách, a to nejen azylové zařízení, ale také noclehárna, nízkoprahové denní centrum a další sociální služby, které Armáda spásy v městské budově zajišťuje.