AVÍZO: Noc na Karlštejně tuto sobotu v Dobřichovicích

Mimořádné představení muzikálu Noc na Karlštejně se odehraje v sobotu 7. září na nádvoří zámku Dobřichovice u Prahy jako náhrada za představení, které muselo být 1. 6. kvůli povodni a neustávájícímu dešti zrušeno.

Noc na Karlštejně, která na jedno jeviště svedla poberounské ochotníky i profesionály, se v Dobřichovicích hraje už osmou sezonu. Nejen tam, hraje se doslova po celé republice - a co víc: všechna představení až dosud byla vyprodaná, za osm letních sezon už muzikál vidělo bezmála čtyřicet tisíc diváků. Letos mu tleskali lidé v Děčíně, Berouně či na hradě Křivoklát. Skvěle dopadla repríza na hradě Karlštejně, kam se divadelní představení sepsané na námět známé Vrchlického veselohry vrátilo po čtyřech desítkách let.

Dobřichovickým představením v sobotu 7. 9. vyvrcholí celodenní setkání skupin historického šermu nazvané Dobřichovická Alotria. I tentokrát se diváci mohou těšit na skvělé výkony populárních tváří, které k poberounské Noci na Karlštejně už neodmyslitelně patří – Pavla Vítka v roli Peška Hlavně, Lumíra Olšovského, který ztvární vévodu bavorského, Petra Jančaříka, jenž bude králem cyperským, či Jana Matěje Raka, který po svém otci Štěpánovi převzal roli vypravěče. Součástí představení v Dobřichovicích navíc bude vystoupení kejklíře Petra Theimra.

Výše zmíněné profesionály jako každý rok doplní ostřílení a mnoha rolemi prověření ochotníci. Spolu s herci a zpěváky vystoupí šermíři a metači ohně, chybět nebude ani koza či kůň.

Představení začíná v sobotu 7. září od 21.30 hodin.

Miloslav Frýdl, Dobřichovice

Vydáno pod