V Soči chce krasobruslař Březina rozhodčí ohromit ve stylu Sherlocka Holmese

Brno - Česká krasobruslařská jednička Michal Březina vstupuje do sezóny, která pro něj vyvrcholí olympiádou v Soči. Bronzový medailista z evropského šampionátu chce na stupně vítězů dosáhnout i ve světové konkurenci.

Kdyby byl Březinův návrat ze Soči podobně radostný jako z letošního lednového mistrovství Evropy, brněnský krasobruslař by se jistě nezlobil. Na zimní olympiádě chce dosáhnout největšího úspěchu své kariéry. „Důležité je, aby mi vydrželo zdraví. Na olympiádě už pak bude jen záležet, jak kdo zajede, je nás tam asi sedm krasobruslařů, mezi kterými se bude rozhodovat o těch nejvyšších příčkách,“ vysvětlit Michal Březina.

Rozhovor s Michalem Březinou (zdroj: ČT24)

Michal Březina dobře ví, že cesta k olympijskému úspěchu vede jen přes perfektně zvládnutou náročnou sestavu s několika čtverými skoky. Tomu podřizuje i svou přípravu. „Na olympiádě bych chtěl předvést čtverného flipa, na kterém pracuji, ale rozhodně to nebudu skákat na prvních závodech, v nich ukážu jen dva čtverné salchowy,“ prozradil bronzový krasobruslař z mistrovství Evropy. Březina zvolil v olympijské sezóně pro svoji volnou jízdu i nový hudební žánr, se svým choreografem vybral filmovou hudbu ze Sherlocka Holmese.

V neděli zamíří třiadvacetiletý krasobruslař trénovat opět do New Jersey. V říjnu ho čeká první důležitý závod Grand Prix v Kanadě. Do Česka se Březina vrátí v prosinci, aby se připravil na republikový šampionát. 

Vydáno pod