Exposlanec Petr Wolf je pravděpodobně v Honkongu

Brno – Šestiletý trest pro exposlance ČSSD Petra Wolfa je definitivní a platí. Včera o tom rozhodl Nejvyšší soud v Brně. Politik, odsouzený za dotační podvod, je už devátým měsícem na útěku. Soud na něj v únoru vydal mezinárodní zatykač. Podle informací České televize byl v srpnu v čínském Honkongu a dokonce ho tam navštívili jeho synové.

Petr Wolf je aktuálně neznámější odsouzený na útěku. Spekulace o místě jeho pobytu dostávají jasnější obrysy díky útržkům letenek, které Česká televize získala od zdroje blízkého Wolfově rodině. Synové Petra Wolfa Tomáš a Jan letěli v úterý 6. srpna z Moskvy do Honkongu a ve středu 14. srpna zase zpátky. Podle informací České televize strávili týden ve východní Asii se svým otcem. Komentovat na kameru to ale odmítají.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)

Rozhodnutím Nejvyššího soudu padla poslední šance Petra Wolfa na osvobození od šestiletého trestu. To, že se vyhýbá nástupu do vězení, mu navíc trest může zvýšit až o další dva roky.

Policie po mezinárodně hledaném exposlanci stále pátrá. Informace ale médiím sdělovat nebude. Rodina Petra Wolfa mezitím pokračuje ve splácení peněžitého trestu. „I srpnová splátka ve výši osm set tisíc dorazila v pořádku a v určeném termínu,“ informovala Lucie Böhmová, mluvčí Krajského soudu v Ostravě.

Splaceno budou mít manželé Wolfovi v říjnu. Rozsudek za dotační podvod nemá promlčecí lhůtu. Pokud bude kdykoliv v budoucnu Petr Wolf zadržen na českém území, bude muset okamžitě do věznice.