Štěpánek: Vítězství na US Open je pro mě zadostiučiněním

New York - Pro tenistu Radka Štěpánka, který s indickým partnerem Leanderem Paesem v neděli ovládl čtyřhru v New Yorku, je deblový grandslamový titul z US Open zadostiučiněním a velkým úspěchem. Jeho dalším cílem je postoupit s Paesem na Turnaj mistrů a vyhrát. Hned po vítězném turnaji ve Flushing Meadows Štěpánek zamířil na letiště. V Praze ho totiž čeká semifinále Davis Cupu proti Argentině.

Pro Štěpánka je druhý grandslamový triumf ve čtyřhře v kariéře velmi cenný. „Je to krev do žil, velký úspěch. Být grandslamovými vítězi je fantastické, pro to člověk tenis hraje,“ řekl čtyřiatřicetiletý Štěpánek Radiožurnálu. Letošní rok pro něj přitom začal zle. V Austrálii se mu vrátil problém s krční páteří a musel na operaci. Lékaři mu odstranili část meziobratlové ploténky, která způsobovala oslabení horních končetin. Rychle se ale zotavil a nabral zpět kondici.

Radek Štěpánek k výhře na US Open:

„Je to pro mě zadostiučinění poté, co jsem v sezoně prožil na kurtu i mimo něj. Je to ukázka, že se nevzdávám, vždycky vstanu a jdu bojovat.“

V semifinále Štěpánek s Paesem vyřadili světové jedničky americké bratry Bryanovy a ve finále si poradili s rakousko-brazilským párem Alexander Peya, Bruno Soares. „Od začátku jsme skvěle returnovali a doplňovali se ve všech aspektech hry,“ řekl Štěpánek. V polovině druhého setu si Peya poranil záda a hůř se hýbal. „Zápas to ovlivnilo, ale my jsme byli od začátku lepší a šli jsem si pro trofej,“ doplnil. „Hodně hrajeme instinktem a cítíme, kdy je třeba být koncentrovaný, kdy se povzbuzovat. My spolu nemusíme mluvit a víme, co má druhý na mysli,“ popsal Štěpánek tenisový vztah s Indem.

Další tenisový zápas čeká Štěpánka v Praze

Na zápas jel Štěpánek z hotelu netradičně už se sbalenými taškami. Hned po utkání totiž odletěl do Prahy připravit se na semifinále Davis Cupu proti Argentině. Loni se stal hrdinou po zisku vítězného bodu ve finále proti Španělsku, díky kterému mají Češi po 32 letech v držení „salátovou mísu“. Nyní mají šanci proti Argentině doma uspět a hrát o vítězství potřetí za pět let. „Musíme jít bod po bodu. Davis Cup je specifický, nerozhoduje žebříček, ale momentální forma a jak se kdo dokáže připravit,“ řekl Štěpánek. „Uděláme vše pro zisk tří bodů a je jedno, jestli získáme první tři body nebo poslední tři body. Hlavně, aby byly,“ dodal.

Vydáno pod