Frýdek-Místek potrápí další dopravní komplikace

Frýdek-Místek – S dalšími komplikacemi v dopravě musí počítat řidiči ve Frýdku-Místku. Stavbaři začali s opravou druhé poloviny estakády, která vede středem města. Zároveň se pustili do rekonstrukce mostu, který je součástí estakády. Kvůli přetížení ostatních silnic ve městě doporučují dopravní policisté řidičům, aby se estakádu nesnažili objet jinudy. Hlavním průtahem města denně projede směrem do Polska a na Slovensko přibližně 45 tisíc aut a kamionů.

Kvůli testům izolace mostu nabrala oprava hlavního tahu přes Frýdek-Místek zpoždění. Místo prvního srpna začali cestáři s rekonstrukcí druhé půlky mostu až nyní. Skončí v polovině listopadu.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Než se vyřešily veškeré problémy a prokázalo se, že spádová betonová deska na mostě je v pořádku a je vhodná pro používání dané izolace, bylo nutné udělat spoustu měření,“ uvedl Pavel Gelnar z Ředitelství silnic a dálnic. Zástupci magistrátu se bojí, že v mostu může být nějaký defekt, který práce prodlouží.

Komplikace při průjezdu městem ve směru do Polska a na Slovensko začínají už při nájezdu na estakádu. I tady na tři měsíce zavřeli stavbaři kvůli opravě most přes řeku Ostravici.

Zřejmě už tento týden doprava ve Frýdku-Místku ještě více zhoustne. Dělníci zřejmě už tento týden začnou rozebírat víceúčelovou sportovní halu a desítky nákladních automobilů budou odvážet sutiny na skládku. „Policisté neustále dohlížejí na plynulost silničního provozu a zaměřují se zejména na správné řazení do pruhů,“ informoval policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Více než deset let byla estakáda v havarijním stavu. Peníze na opravu, 70 milionů korun, uvolnilo Ředitelství silnic a dálnic až loni na podzim.