Brokaři vzhlíží k MS tradičně s medailovými ambicemi

Brno – Za pět dní startuje v Peru mistrovství světa v brokové střelbě. Osmičlenná česká výprava střelců v disciplíně trap se na něj připravuje v Brně a zejména mužská část reprezentantů se netají vysokými ambicemi. Zároveň se ale letos musí vyrovnávat se změnou pravidel.

Systém závodu, kdy se po základním nástřelu postupuje do šestičlenného finále a tam se v dalších položkách na patnáct terčů teprve bojuje o celkový výsledek, střelcům příliš nevyhovuje. „Myslím si, že to není vůči střelcům příliš fér, protože ne vždy vyhraje závod ten, kdo dosáhne nejlepšího výsledku,“ podotkl olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký.

Rozhovor s Jiřím Liptákem a Davidem Kosteleckým (zdroj: ČT24)

„Odjíždím s pocitem, že po technické stránce mi to jde, takže uvidíme, jak to zvládne hlava,“ řekl vicemistr Evropy z minulého roku Jiří Lipták.

Příprava brokařů na MS vrcholí (zdroj: ČT24)

Silnou českou trojici doplňuje Jiří Gach. „Beru jako prioritu mančaft. Doufám, že dovezeme nějaký ten kov. Kdyby se zadařilo, dal jsem si cíl být do desátého místa,“ podotkl.

Rozhovor s Jiřím Gachem a Petrem Hrdličkou (zdroj: ČT24)

Nový reprezentační trenér Petr Hrdlička vzhlíží také k závodu týmů. „Od jednotlivců i od družstva budeme očekávat dobré umístění,“ shrnul zlatý medailista z olympiády v Barceloně.