Jaroslav Wykrent oslavil sedmdesátiny

Přerov - Jaroslav Wykrent, zpěvák, skladatel a textař, oslavil včera ve svém rodném Přerově sedmdesátiny. Na koncert mu přišla popřát a zazpívat Marie Rottrová, pro kterou napsal ty největší hity jako Lásko, Řeky lásky nebo To nic. Na koncertě ho doprovázeli jeho blízcí kamarádi a muzikanti ze skupin Synkopa a Flamingo.

Prosadil se jako písničkář a moderátor. největší uznání mu ale přinesly texty, které napsal pro Marii Rottrovou.

„Marii znám léta, byla pro mě osudová. Karel Plíhal mi říkal, že jsem jediný chlap, co dokáže psát text pro ženskou a je to hlavně o tom, že Marie ví, o čem zpívá. Byla radost pro ni psát,“ uvedl Jaroslav Wykrent.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

Jaroslav Wykrent pochází z Přerova a celý život tady žije. Už v mládí skládal písně pro jiného přerovského rodáka – pro Pavla Nováka.

V 60. letech hrál v kapele Synkopa, jedné z nejlepších tuzemských bigbeatových kapel, která Pavla Nováka doprovázela. Tehdy se proslavil písní Agnes. Ta se stala asi jeho nejznámějším hitem. Pak se začlenil do kapely Flamingo.

Blízcí přátelé ho doprovázeli i na jeho sedmdesátinách.

V roce 1999 utrpěl Jaroslav Wykrent sérii mozkových příhod a ochrnul. Už ani nedoufal, že bude ještě vystupovat. Na pódia se znovu dostal právě díky svým přátelům a stále příležitostně vystupuje.