Pracovnice pošty ukradla sto tisíc. Přiznala se až před detektorem lži

Brno - Kriminalisté po roce vyšetřování objasnili krádež sto tisíc korun z trezoru na pobočce České pošty sídlící v obchodním centru nedaleko Brna. Podezírali z ní dvě pracovnice pobočky. Obě vinu dlouho popíraly. K činu se jedna z nich přiznala až těsně před výslechem na detektoru lži.

Kriminalistům bylo hned při zahájení vyšetřování jasné, že pachatelkou může být některá ze dvou pracovnic pošty. Částka sto tisíc korun zmizela z tamního trezoru. Krátce poté objevili pracovníci pošty 96 tisíc korun v jednom z pytlů se zásilkami, který byl z pobočky poslán na centrální poštu.

„Otázkou bylo, jak se tam peníze dostaly a kde jsou zbývající čtyři tisíce korun. Vysvětlení jsme dostali od dvaadvacetileté pracovnice počty před výslechem na detektoru lži,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek. Žena uvedla, že byla ve finanční tísni. Své méně zkušené kolegyni proto řekla, že na ráno jedna zákaznice ohlásila výběr vyšší částky.

Mladší kolegyni proto vyplatila hotovost navýšenou o sto tisíc korun. Navíc jí poradila, aby otevřený trezor nechala na přepážce, která je vybavená speciálním bezpečnostním zařízením. Poté poslala mladší kolegyni vyřídit jinou záležitost.

„Právě tento okamžik vybídl starší pracovnici pošty k akci. Sáhla do trezoru a částku z pokladny sebrala. Mladá kolegyně na ztrátu brzy přišla a vše oznámila,“ uvedl mluvčí. Peníze podezřelá žena nebyla schopna vynést z pobočky, a tak většinu z nich dala do pytle s poštou. Žena je nyní obviněná z krádeže.