Ráda bych se podívala i do Ria, prozradila na oslavě svých pětaosmdesátin Věra Růžičková

Brno - Vítězné gymnastky nestárnou. V Brně si zacvičily držitelky dohromady osmi zlatých olympijských medailí Věra Růžičková a Věra Čáslavská. Kvůli rozcvičce ale nepřijely, pohybové zpestření předcházelo gratulacím k pětaosmdesátinám zlaté gymnastky z Londýna 1948 Věry Růžičkové.

Stále elegantní a vitální dámě by její věk hádal jen málokdo. Ještě vloni se odhodlala k dlouhé cestě a s českou výpravou se vrátila na olympijská sportoviště do Londýna, kde před pětašedesáti lety vybojovala s družstvem gymnastek zlatou medaili. „Minulý rok byl fantastický, zažít opět atmosféru na olympijských hrách byl pro mě nezapomenutelný zážitek. Ráda bych se jela podívat na každé olympijské hry, které ještě zažiji,“ sdělila tajné přání Věra Růžičková.

Rozhovor s Věrou Růžičkovou (zdroj: ČT24)

Mezi gratulanty nechyběli i další olympionici jako Šárka Kašpárková, Jiří Daler, Pavel Svojanovský nebo Věra Čáslavská. „Věra Růžičková je pro mě vzácným člověkem, hodně se od ní učím. Dokáže být vždy humorná, i košilaté vtipy říká s takovou noblesou. Jen s pokorou vnímám, jak dokáže být pořád mladá,“ řekla s obdivem sedminásobná olympijská medailistka Věra Čáslavská.

Rozhovor s Věrou Čáslavskou (zdroj: ČT24)

Slavné chvíle pod pěti kruhy připomněl jubilantce i stylový dort a hlavně zástup gratulantů, ten brněnskou hospůdku proměnil doslova v olympijskou síň slávy. Velkou radost udělal oslavenkyni i Jožka Černý, který jako dárek zapěl oblíbenou píseň Věry Růžičkové „Lásko, Bože, lásko“.

No comment: Oslava pětaosmdesátin Věry Růžičkové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod