Hradec vydřel první výhru po návratu do extraligy, překonal Třinec

Hradec Králové - Nováček nejvyšší české hokejové soutěže Hradec Králové si připsal první tři body po návratu do extraligy, kterou opustil hned v její první sezoně v roce 1994. Hradečtí hokejisté otočili stav utkání s Třincem z 0:2 na 3:2 díky trefám Michala Tvrdíka a Jakuba Langhammera.

Zápas nejvyšší soutěže se hrál v Hradci Králové poprvé od 11. března 1994 a úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla. Hned na začátku pálil obránce Ptáček, pak se domácí se v úvodu ubránili při Květoňově trestu, následně se sami neprosadili při vyloučení Roupce. Šimánkův pokus kryl Hrubec. Další pokusy v následných minutách vyslali Mertl a Langhammer. Na druhé straně zahrozil krátce po skončení třinecké přesilovky Polanský a stav se neměnil ani při vyloučení hostujícího Linharta.

Ve 23. minutě se dočkali vedení Oceláři, když z otočky překonal Kantora Bonk. Snaha Východočechů o odpověď nevyšla, neprosadil se Dej ani Frühauf. Naopak ve 28. minutě při Dejově vyloučení zvýšil náskok Třince Adamský, který po Rothově střele dorážel do odkryté branky.

Ohlasy trenérů po utkání

Peter Draisaitl (Hradec Králové): „Vůbec jsme nevěděli, jak bude první domácí zápas vypadat. Nevěděli jsme, kolik přijde lidí, jestli nás budou povzbuzovat. Ještě deset minut před začátkem to nebylo jasné. Musíme ukázat, že jsme tady doma, to je pro nás nejdůležitější. Je to jenom na nás, když budeme hrát jako dneska, lidi budou chodit.“
Jiří Kalous (Třinec): „Sezonu jsme začali špatně. Nevím proč, ale hráči jsou nervózní. Nevydařil se nám vstup v domácím prostředí, rozhodně jsme nepočítali, že budeme mít po dvou kolech nula bodů. Měli jsme špatný vstup do zápasu, pak jsme se sice dostali do vedení, ale hrubou chybou jsme domácí nechali vyrovnat. Hradec vyhrál zaslouženě.“ 

Domácí snížili v polovině utkání také v početní výhodě, když při přesilovce ukončil Zíb pobyt na trestné lavici předčasně tvrdou ránou Vydarený, kterou tečoval Šimínek Vzápětí hráli hosté opět v oslabení, v kterém Mountfield do šance nepustili.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Východočeši přečkali oslabení, následně se náskok Ocelářů snažili zvýšit Gorškov, Martin Růžička, Bonk a po úniku Adamský. Ve 48. minutě ale bylo vyrovnáno, kdy se při Rákosově trestu prosadil Tvrdík. Za 82 vteřin strhnul vedení na stranu domácích Langhammer. Další možnost měl Knotek, na druhé straně trefil v 55. minutě po úniku tyč Varaďa. Opora Ocelářů necelé dvě minuty před koncem neuspěla ani v další šanci.

Sestřih a ohlasy z utkání Hradec Králové - Třinec (zdroj: ČT24)

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Šimánek (Vydarený), 48. Tvrdík (Mikuš, Langhammer), 50. Langhammer (Tvrdík) - 23. Bonk (Martin Růžička, Varaďa), 28. Adamský (Roth, Peterek). Rozhodčí: Horák, Hribik - Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 5173.

Hradec Králové: Kantor - Vydarený, Frühauf, Mikuš, Ptáček, Harant, Pláněk, Plášil - Dej, Mertl, Podlešák - L. Květoň, Knotek, Šimánek - Tvrdík, Langhammer, Suja - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Třinec: Hrubec - Linhart, Hrabal, Galvas, Roth, Zíb, Roupec, Foltýn, Lojek - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Gorškov, Polanský, Adamský - Matuš, Peterek, Rákos - Ostřížek, Marek Růžička, Rufer. Trenér: Kalous a Marek. 

Vydáno pod