Práce na stavbě kanalizace v Orlové budou pokračovat

Orlová - Stavba kanalizace v Orlové za dvě stě milionů korun bude pokračovat. Stavbaři z firmy Subterra se po dvou měsících dohodli s radnicí a na staveniště se vrátí už příští týden. Svůj požadavek na vyplacení dodatečných pětašedesáti milionů korun za práce navíc stavební firma stáhla. Sporné chodníky totiž opraví město.

Slalom mezi výmoly a nedodělanými kanalizačními přípojkami skončí dřív, než napadne sníh. Po právě uzavřené dohodě s městem by kanalizaci měli stavaři stihnout do zimy dodělat.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Prioritní je dodělání kanalizace, abychom nepřišli o státní dotaci. Určité části povrchu vozovek na sebe převezme město,“ uvedl Jaromír Kuča, starosta Orlové.

Stavební firma taky podle dodatku smlouvy s Orlovou vyasfaltuje cesty. Město zase zaplatí opravu zničených chodníků a obrubníků. Právě kvůli této opravě celý spor vznikl. Stavbaři za ni původně požadovali pětašedesát milionů.

„Došli jsme k dohodě s městem. Poslední týden v září budou znovu zahájeny práce,“ komentoval situaci Jan Šunka, výrobní náměstek divize 2 společnosti Subterra a.s.

Nedokončená kanalizace komplikuje v Orlové Zimném Dolu a Lazech život téměř dvě stě třiceti místním obyvatelům.

S opravami chodníků začne město nejdříve příští rok na jaře. Nejdříve musí nechat udělat projekt a vypsat výběrové řízení na dodavatele. Čtyřicet kilometrů dlouhá kanalizace by měla naplno fungovat v polovině příštího roku.