Fanoušci Baníku se zlobí na své hrdiny. Odmítli jejich finanční dar

Ostrava - Fanoušci fotbalistů Baníku Ostrava odmítli převzít dar deset tisíc korun, který měli použít na vytvoření nových choreografií. Vedení klubu vyměřilo tuto částku jako součást pokuty za mimořádně slabý výkon ostravského týmu v sobotním prvoligovém utkání s Bohemians 1905. Pražané na Bazalech vyhráli 3:1.

Sektor domácích fanoušků byl v reakci na předváděnou hru už v poločase rozpuštěn. Někteří vlajkonoši se pak přemístili do spodní části protilehlé tribuny, odkud na konci zápasu sborově vyzývali fotbalisty, aby se vysvlékli z dresů jejich oblíbeného klubu.

Vedení Baníku v čele s předsedou představenstva Petrem Šafarčíkem týmu v pondělí udělilo pokutu tři sta tisíc korun a dalšími desíti tisíci měl kapitán Martin Lukeš ukonejšit rozhněvané fanoušky.

„Děkujeme za nabídku, ale tento dar nechceme. Hráčům Baníku vzkazujeme: vážíme si vás a víme, že to v současné situaci nemáte lehké. Přesto si uvědomte, jaké barvy nosíte. Ani naše trpělivost není nekonečná,“ uvedli fanoušci v prohlášení na svém webu.

Baník je po osmi kolech čtrnáctý, od fanoušků má však výrazně největší podporu ze všech účastníků nejvyšší soutěže.