Cyklistu, který ujel od vážné nehody v Šumperku, po půlroce našla policie

Šumperk – Téměř po půlroce pátrání nalezli policisté cyklistu, který na přechodu u nádraží v Šumperku poranil chodkyni, jež později zemřela. Třiadvacetiletého muže ze Štítů již obvinili z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Po cyklistovi pátrali policisté od dubna. Na přechodu před šumperským nádražím tehdy najel cyklista do skupinky chodců, kteří přecházeli na zelenou, a srazil šestasedmdesátiletou ženu. Ta utrpěla těžká zranění, se kterými strávila několik měsíců v nemocnici, kde nakonec zemřela.

Policie po muži, který jel na kole, nakonec pátrali téměř půl roku. Po výzvách v médiích ho s pomocí svědků dohledali. „Muž se policii přiznal, že do ženy narazil. Ptal se jí prý, zda je v pořádku a ona zakroutila hlavou, že ne. Ostatní lidé mu prý řekli, že může jet. Uvedl, že nevěděl, že je nehoda v šetření a zjistil to, až když ho kontaktovala policie,“ sdělil policejní mluvčí Josef Bednařík.

Třiadvacetiletého cyklistu policisté kvůli nehodě stíhají pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti, za který mu hrozí až rok vězení. Na případu policisté nadále pracují. „V současné době čekáme na znalecké posudky, které nám potvrdí či vyvrátí, zda žena zemřela na následky střetu,“ poznamenal mluvčí Bednařík.

Vydáno pod