Souboj házenkářského obra s trpaslíkem se nekonal. České hráčky norské hvězdy potrápily

Zlín - České házenkářky v prvním přípravném utkání s Norskem sahaly po senzaci. Nad úřadujícími mistryněmi světa téměř celý zápas vedly a favorizovaný soupeř zápas otočil až v samém závěru. Norsko zvítězilo o jedinou branku 24:23.

Favorizovaným Norkám se asi ještě dlouho bude zdát o famózních zákrocích brankářky Lucie Satrapové. Ta věhlasné střelkyně celý zápas přiváděla k beznaději a měla rozhodující podíl na tom, že Češky ještě deset minut před koncem nad světovými šampiónkami vedly.

Rozhovor s brankářkou Lucií Satrapovou (zdroj: ČT24)

„Moc jsem si to užila. Zachytat si proti tak věhlasným soupeřkám, to se mi už v kariéře nemusí poštěstit. Můj výkon byl každopádně podpořen výbornou obranou,“ pochválila svoje spoluhráčky brankářka Satrapová. 

Sestřih házené žen Česko - Norsko (zdroj: ČT24)

Gigant světové házené ale nakonec svůj skalp proti s nasazením hrajícím češkám uhájil. V samém závěru strhl těsné vedení na svou stranu a svěřenkyním trenéra Bašného už nepomohl ani závěrečný vabank při hře bez brankářky.

Rozhovor s trenérem Janem Bašným (zdroj: ČT24)

„S výkonem jsem spokojený, mrzí mě výsledek, dnes jsme si rozhodně zasloužili vyhrát. V závěru se u Norek projevily zkušenosti, které bychom už měli mít i my,“ litoval po utkání trenér české reprezentace Jan Bašný. 

Sebevědomí královen světové házené budou moci české reprezentantky znovu nahlodat už v pátek, kdy s nimi další přátelské utkání sehrají v Olomouci.