Polanského hattrick za osm minut: Trenér říkal, že málo střílím

Třinec - Na hattrick v extralize čekal sedm let, proti Chomutovu ho v dnešním utkání třinecký hokejista Jiří Polanský zvládl zkompletovat za necelých osm minut. Jednatřicetiletý centr svými trefami zařídil i orámoval zvrat, kterým Oceláři za 7 minut a 11 sekund otočili proti Pirátům stav z 0:2 na 4:2.

„Myslím, že za osm minut jsem to nestihl ani v mládeži, taky by mě to docela zajímalo. Přál jsem si, ať druhá třetina nekončí,“ usmíval se Polanský. Střeleckou nulu na svém kontě v začínající sezoně vymazal velkolepě. Dal přitom i na rady kouče Jiřího Kalouse, který pro jeho kudrlinky už po čtyřech kolech ztratil pochopení.

„Trenér mi říkal, že málo střílím a ukazoval mi statistiky. Tak jsem na to myslel, že až se dostanu mezi kruhy, nebudu hledat spoluhráče a radši vystřelím,“ řekl technicky vybavený forvard, který v gólových situacích často vyhledává ještě lépe postaveného spoluhráče.

Větší přímočarost v zakončení mu přinesla sladké ovoce. Polanský se z extraligového hattricku radoval podruhé v životě. „Hattrick jsem dal po hodně dlouhé době, myslím, že tak šest let to bude. Doufám, že tak dlouho to zase trvat nebude. Je to super, člověku všechno vychází a věří si. Takový zápas by chtěl každý zažít,“ rozplýval se Polanský. 

Náladu mu zvedá i gradující forma jeho řady. Dneska byla u čtyř gólů. „Věřím, že nám to tam bude padat, protože tým na naše góly čeká. A pokud je nebudeme dávat, bude to špatné. Už v první třetině jsme měli šance, ale počáteční nervozita z nás spadla později. I Saša Gorškov ještě ukáže velké věci. V tréninku má hrozně šikovné ruce a věřím, že až se prosadí střelecky i v zápase, tak to z něho spadne,“ řekl Polanský.

Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Chomutov (zdroj: ČT24)