Třinec otočil s Chomutovem, Polanský přispěl hattrickem

Třinec - Hokejisté Třince se po chatrném vstupu do soutěže zvedají a vzestup formy potvrdili dnešní výhrou nad Chomutovem 6:4. Domácí dokázali ve druhém dějství čtyřmi góly během necelých osmi minut zvrátit stav 0:2, hattrickem se na tom podílel Jiří Polanský. Třinec zabodoval potřetí v řadě. Piráti prohráli venku i třetí utkání v sezoně.

Oceláři to měli proti zahuštěné obraně od počátku komplikované a rychlý gól, který by donutil soupeře k otevřenějšímu pojetí hry, odepřela domácím ve čtvrté minutě po Adamského sóle tyčka. Chomutovským opevněním na útočné modré čáře Třinečtí souvislou akcí takřka neprošli a organizovanou obranu soka nedokázali vyšachovat ani v přesilových hrách. Jediné křiklavé chyby se hosté dopustili v 19. minutě: do přečíslení pustili Polanského s Gorškovem, ale tomu Kostúr pokus o blafák zhatil.

Obrat k lepšímu nesignalizoval ani úvod druhé třetiny. Chomutov naopak ukázal, jak využívat přesilovky, a hned tu první přetavil v gól dorážkou důrazný Divíšek. Když ve 25. minutě vyšel v oslabení Pirátům ukázkový brejk a Svoboda po Bartečkově pobídce zvýšil na 2:0, vypadalo to s Oceláři bledě. Jenže stačil gól a rázem bylo všechno jinak. Třinecké tápání ukončil ve 31. minutě Polanský, který po návratu z trestné lavice švihem pod břevno zatroubil k obratu.

Domácí jako by rozjezdili křeč a hostující obrana se pod tlakem začala drolit. Gorškovův pokus zastavila tyč, ale puk pohotově vrátil do sítě znovu Polanský. Za 61 vteřin už Třinec vedl: Bonk vlétl středem hřiště do otevřené obrany a překonal Kostúra. Velký večer druhé třinecké formace v 38. minutě podtrhl opět její šéf Polanský, který z otočky završil svůj hattrick. Chomutov měl ještě jeden záblesk, Divíšek šikovnou tečí před Hrubcem zápas zdramatizoval.

Jenže ve 44. minutě proklouzla tečovaná střela Krejčího Kostúrovi mezi betony do sítě a třinecký bek dal svým prvním extraligovým gólem pečeť na vítězství. Třetí přihrávku v utkání si u jeho trefy připsal kanonýr Martin Růžička, který zatím na první branku v sezoně čeká. Hosté ještě pět minut před koncem zásluhou Hrušky snížili, ale výhru Třince už ničím neohrozili. Naopak po pár vteřinách power play dostali od Adamského šestý gól.

Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Chomutov (zdroj: ČT24)

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 6:4 (0:0, 4:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 31. Polanský (Martin Růžička), 34. Polanský (Gorškov, Adamský), 35. Bonk (Martin Růžička, Hrabal), 38. Polanský (Adamský), 44. Krejčí (Rufer, Martin Růžička), 60. Adamský (Hrabal) - 23. Divíšek (Bartečko, Pulpán), 25. Jar. Svoboda (Bartečko), 39. Divíšek (Bartečko, Pulpán), 55. D. Hruška (Hřebejk). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3124.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Linhart, Krejčí, Galvas, Roupec, Zíb, Kania - Martin Růžička, Bonk, Rákos - Gorškov, Polanský, Adamský - Zagrapan, Peterek, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Chomutov: Kostúr - Lakos, Malec, Šulák, Pulpán, Kučný, Bartejs, Mazanec - Balej, Jar. Svoboda, Bartečko - Hruška, Divíšek, Hromas - Šagát, Sikora, Hřebejk - Kämpf, Kaše, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Jiří Kalous (Třinec): „Byl to velmi těžký zápas, urputný soupeř nám nedal ani centimetr zadarmo. Jsme rádi, že i za nepříznivého stavu 0:2 jsme se dokázali dostat do hry a získat tři body. Skvělý den měl Jirka Polanský, který dal hattrick. Poděkování ale zaslouží celý tým za to, že se nepoložil.“

Jiří Čelanský (Chomutov): „Jeli jsme sem s cílem bodovat, protože první kola ukázala, že ani domácí nejsou v optimální formě. Dostali jsme se brzy do vedení 2:0, ale krátce po naší přesilovce jsme inkasovali na 2:1 a domácí jsme dostali do tlaku. Náš výpadek po prvním gólu byl bohužel obrovský, domácí otočili na 4:2. Potom jsme sice ukázali morálku, ale bohužel to nestačilo.“

Vydáno pod