Budějovice rozdrtily Frýdek-Místek a jsou třetí

České Budějovice – Předehrávka 10. kola Fotbalové národní ligy slibovala souboj dvou předních klubů. Loňský účastník Gambrinus ligy hostil výborně hrající Frýdek-Místek. Domácí jihočeši, kteří se v úvodu sezony zatím spíše trápili, se nakonec posunuli z osmého na třetí místo, když vyhráli přesvědčivě 3:0.

O třetí výhru Českých Budějovic z posledních čtyř zápasů se brankami zasloužili Lengyel a Vyskočil, vlastním gólem k tomu přispěl i Silveira. Hosté po povedeném vstupu do sezony čekají už pět kol na plný bodový zisk, v neúplné tabulce je nováček soutěže pátý.

České Budějovice - Frýdek-Místek 3:0 (1:0)

Branky: 10. Lengyel, 59. vlastní Silveira, 76. Vyskočil. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pilný, Arnošt. ŽK: Poliaček - Lukáš, H. Prokeš. Diváci: 1984.

Č. Budějovice: Křížek - Hašek, Lengyel, Deli, Hanzlík - L. Jarolím, Rýdel (76. Benát) - Poliaček, Vyskočil (87. Němec), Klesa (81. Wermke) - Kalod. Trenér: Hoftych.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Coufal (22. Silveira), Literák, Žídek - Vrťo, Vašenda, Mozol, Dobrovolný (30. Talián) - Lukáš (80. Kovařík), H. Prokeš. Trenér: Duhan.