Berdych si zahraje v Bangkoku o titul

Bangkok – Tomáš Berdych může napodobit Petru Kvitovou a získat o tomto víkednu turnajový titul. V semifinále v Bangkoku si poradil s Francouzem Gillesem Simonem ve třech setech 6:7, 6:2 a 7:5 a postoupil už do třetího letošního finále. O první titul v sezoně bude česká jednička v neděli usilovat buď proti obhájci trofeje a dalšímu Francouzi Richardu Gasquetovi, nebo proti Milosi Raonicovi z Kanady. Připravujeme podrobnosti.

Osmadvacetiletý Berdych do Bangkoku přijel po vyhraném daviscupovém semifinále s Argentinci v Praze a zatím plní roli nasazené jedničky. Se Simonem se utkal už poosmé a měl s ním nepříznivou bilanci 2:5. Na turnaji ho naposledy porazil před pěti lety, pak ještě v Davis Cupu o rok později. Pak ale přišla série tří proher.

Proti světové čtrnáctce nastoupil ostře, ale vedení 3:0 ztratil a prohrál tie-break. Druhý set už si po podobném průběhu pohlídal. V rozhodující sadě si oba hráči hned v úvodu sebrali jednou podání, což se českému tenistovi podařilo znovu v jedenáctém gamu a vedení 6:5 získal čistou hrou. Pak ale rychle prohrával 0:40, načež všechny tři brejkboly odvrátil a mohl se radovat z prvního finále od březnového turnaje v Dubaji.

Vydáno pod