Končí platnost řidičských průkazů

Ostrava – Na konci letošního roku skončí platnost řidičských průkazů, které byly vydávány od ledna 2001 do konce dubna roku 2004. Lidé tak mají na jejich výměnu už jen necelé tři měsíce, už teď je ale jasné, že všichni si svá řidičská oprávnění vyměnit nestihnou. Ani ostravský magistrát zatím neplánuje rozšíření úředních hodin.

Před začátkem otevírací doby čekalo dnes ráno na ostravském magistrátě asi dvacet lidí. Na výměnu svých řidičských průkazů mají totiž už jen několik týdnů, jejich platnost s koncem roku skončí. Za první hodinu pak úřednice magistrátu obsloužily 60 lidí u šesti přepážek. Na úřad se mohou řidiči také objednat, ovšem rezervační systém je až do konce listopadu plný.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Podle Ministerstva dopravy je už nyní jisté, že všichni si své řidičské průkazy vyměnit nestihnou. Jde totiž ještě asi o 400 tisíc průkazů. Nejhorší je situace ve velkých městech jako jsou Praha, Brno a právě Ostrava. Tam si ještě nevyměnilo své řidičské průkazy více než 14 tisíc řidičů. Úřad ale zatím prodloužení úředních hodin nechystá.