Nový domov třineckých hokejistů by měl být hotov před příští sezonou

Třinec - Nová hokejová hala v Třinci už dostává hmatatelné obrysy. Moderní nástupce bezmála padesát let starého stadionu se staví už rok a dokončený by měl být do příštího podzimu. Výstavba běží přesně podle harmonogramu, hokejisté Třince by se do svého nového domova měli nastěhovat před příští sezonou.

Stavební firma dokončila betonový skelet stánku pro 5 200 diváků a montáž střešní ocelové konstrukce, na niž se nyní pokládá plechová krytina a asfaltová hydroizolace.

„Laicky řečeno zbývá dodělat celý vnitřek haly. Jsou kompletně hotové prefabrikované konstrukce včetně tribun, probíhá montáž ocelových ochozů, hlavních rozvodů vody, kanalizace a v nejbližších dnech začne i montáž vzduchotechnického potrubí,“ řekl tiskový mluvčí klubu Tomáš Želazko. Podle něj zpoždění výstavby nehrozí. „Práce jsou dokonce v mírném předstihu. V létě příštího roku by se měl slavnostně zahajovat provoz,“ dodal.

Oceláři rozhodli ponechat ledovou plochu co nejužší, aby nahrávala jejich ofenzivnímu pojetí hry. „Je to náš styl, který hrajeme od vstupu do extraligy a nemíníme ho opouštět,“ uvedl prezident klubu Ján Moder.

V Třinci roste aréna podle plánu (zdroj: ČT24)

Provozovatelem haly bude společnost HC Oceláři Třinec, která ze svých zdrojů kryje i větší část z celkového rozpočtu 700 milionů korun. Přibližně třetinou sumy na výstavbu formou dotací přispívá Evropská unie a Regionální operační program Moravskoslezsko.

Moderní aréna bude sloužit hlavně hokejistům Třince, kteří od roku 1967 hrají domácí zápasy na dosluhujícím stadionu v Lesní ulici. Provozovatel chce ale prostor využít také pro pořádání jiných sportovních akcí a koncertů.

Vydáno pod