Břeclavskou tiskárnu opustily po osmi dnech práce poslední volební lístky

Břeclav - Poslední palety volebních lístků opustily dnes před polednem brány břeclavské tiskárny. Tuny papíru se tu proměnily v 10 700 000 volebních lístků pro celou republiku. Ve schránkách je lidé najdou nejpozději den před podzimními předčasnými volbami, tedy 24. října.

Předčasné volby letos břeclavské tiskárně ještě více zkrátily lhůty pro práci. Jejich stroje proto jely čtyřiadvacet hodin denně. Zastavily se až po osmi dnech práce. Poslední paletu plnou papíru dnes kamion odvezl do brněnské centrály České pošty, která přepravu po republice zajišťuje. Do konce tohoto týdne musí lístky doručit na příslušné obecní a městské úřady. Ty už zajistí samotnou roznášku lístků přímo do schránek budoucích voličů.

„Distribuce byla zahájena 8. října a zítřkem končíme s tím, že přepravujeme poslední hlasovací lístky do Prahy. Od zítřka bude probíhat distribuce hlasovacích lístků pro jižní Moravu,“ uvedl vedoucí přepravního uzlu České pošty František Ludka. Nejvíce volebních lístků pošta rozeslala do Prahy a Středočeského kraje.

Kdo ve schránce den před volbami hlasovací lístky nenajde, může se obrátit na krajský úřad. K dispozici budou platné lístky i v samotných volebních místnostech.