Podzimní dýňová slavnost v Brně

V Otevřené zahradě v Brně proběhla v sobotu 12. října Podzimní zahradní slavnost. Organizátoři připravili nabitý program pro děti i dospělé. Zájem byl velký, slavnost navštívilo na sedm stovek návštěvníků, což pořadatelé ale vůbec nečekali.

Největší zájem byl o výtvarnou dílnu Sáry Čermákové ze Světa dýní. Děti i dospělí si mohli vyřezat „bubáka“, se kterým se pak zúčastnili výstavy a soutěže o toho nejhezčího.

Po náročném dlabání přišly vhod chutné degustace netradičních dýňových pokrmů. Zapálené kuchařky podávaly například dýňový guláš, dýňové špízy, brownies s kandovanou dýní nebo dýňové lívance.

  • Dýňová slavnost v Brně autor: Miroslav Krupica, zdroj: ČT24 http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/52/5132/513119.jpg
  • Dýňová slavnost v Brně autor: Miroslav Krupica, zdroj: ČT24 http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/52/5132/513118.jpg

Kdo se zastavil u hostětínského stánku, dozvěděl se, jak se moštuje a jak chutná čerstvě vylisovaný jablečný mošt.

O prázdné žaludky se postarala restaurace zdravého životního stylu , která zároveň předvedla ukázku zdravého vaření.

Po celé odpoledne pak probíhaly v zahradě hry pro ty nejmenší, a to pod vedením usměvavých animátorů. Cimbálová muzika Veronica dotvořila tu správnou atmosféru.

Text : Miroslav Krupica s využitím informací Otevřené zahrady

Dýňová slavnost (zdroj: ČT24)