Volejbalistky Prostějova chtějí v Lize mistryň postoupit

Prostějov - Výrazně posílený tým s deseti novými hráčkami by měl pomoci volejbalistkám Prostějova v Lize mistryň k postupu ze skupiny do play-off. Vstup do soutěže ale bude hodně těžký. Hned v prvním utkání narazí Prostějov v Istanbulu na jednoho z favoritů soutěže turecký tým Eczacibasi, který má sestavu protkanou světovými hvězdami.

„Máme lepší tým než loni, což nás opravňuje k optimismu. Máme typy hráček, které mají dobré předpoklady na obranou i útočnou fázi,“ řekl trenér Miroslav Čada. Vnímá i hlavní sílu současného týmu ve stabilní přihrávce a s blokařskými předpoklady pro útok.

„V Istanbulu se chystáme odehrát pokud možno vyrovnanou partii. Věřím, že náš výkon naváže na sérii dobrých výsledků z přípravných zápasů,“ dodal Čada. K sehrání posloužily jeho svěřenkyním tři turnaje. Nejsilnější byl v polském Karpaczi, kde se představily i tři týmy z Ligy mistryň, a Hanačky na něm skončily třetí. Vyhrály turnaj v Ostravě a minulý týden skončily druhé na domácím Prostějov Cupu.

„Finančně je klub zajištěn a stabilizován. Vrcholem naší snahy je Liga mistryň, kde jsme loni nebyli spokojeni s výsledky. Cíle pro tuzemsko jsou jasné, obhájit pozice,“ uvedl Petr Chytil, předseda klubu, který získal v posledních pěti letech extraligový titul i Český pohár.

Jednou z českých posil Prostějova je reprezentantka Julie Jášová, která zamířila na Hanou z Hamburka. „Nabídka Prostějova mě lákala. Jednak nemám ve své sbírce úspěchů zatím žádný titul a také jsem ještě nikdy nehrála Ligu mistryň. Už se nemohu dočkat prvního zápasu,“ popsala Jášová, podle níž si tým už nyní na prahu sezony vede herně velmi dobře.