Příbram proti Sigmě prohrávala o dvě branky, nakonec slaví výhru

Příbram – Ještě v pětapadesáté minutě prohrávali fotbalisté Příbrami se Sigmou 0:2, nakonec však tým, který premiérově vedl trenér Petr Čuhel, předvedl velkolepý obrat a díky dvěma brankám Zapotočného a jedné Abrahama vyhrál 3:2. Středočeši tak ukončili sérii pěti zápasů bez vítězství.

Příbram během reprezentační přestávky vyměnila trenéra, když Straku nahradil Čuhel. Ten do sestavy zařadil zkušené hráče Abrahama a Krbečka, který se objevil na pravém beku. Na herním projevu Příbrami však změna příliš dlouho patrná nebyla a domácí za celý první poločas prakticky neohrozili branku soupeře.

Ani Olomouci se příliš nedařilo, ale těsně před poločasem se dostala do vedení. V poslední minutě úvodní půle hlavičkoval stoper Příbrami Mišůn do vlastního břevna a z následné dorážky rozvlnil síť hostující Varadi.

Po příchodu z kabin vyrukovala na trávník úplně jiná Příbram. Sice ještě po hlavičce Doležala inkasovala druhý gól, pak ale během dvanácti minut předvedla famózní obrat. Hlavní podpis pod ním měla dvojice zkušených třicátníků. Nejprve Zápotočný bez problémů proměnil penaltu odpískanou za hraní rukou, vyrovnávací branku trefil z dvaceti metrů Abaraham a pak definitivně otočil skóre po rohu Tomáše Pilíka znovu Zápotočný.

Olomouc rychle reagovala hlavičkou Doležala do tyčky a v poslední minutě měla i další velkou možnost na vyrovnání, ale brankář Hruška vychytal Faltu, který před ním byl úplně sám.

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)

Branky: 58. z pen. a 70. Zápotočný, 68. Abraham - 45. Varadi, 55. Doležal. Rozhodčí: K. Hrubeš - Moláček, Kříž. ŽK: Švancara (Příbram).

Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Mišůn, Divíšek - Abraham, Tarczal - Mareš, T. Pilík (78. Pleško), Danoski (58. Švancara) - Řezníček. Trenér: Čuhel.

Olomouc: Blaha - Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek - Karaš, Houska (77. Lietava) - Varadi, Ordoš (73. Wijlaars), Navrátil (81. Falta) - Doležal. Trenér: Kotůlek.

Martin Kotůlek (trenér Olomouce): „První poločas nebyl celkově moc na dívání. Soupeř byl výborně nachystaný, zhustil střed, moc příležitostí jsme si nevytvořili. Až v závěru jsme šli šťastným gólem do vedení. Druhá půle byla více herní, dali jsme hezký druhý gól. Po penaltě soupeře jsme se dostali pod tlak a nedokázali jsme se z toho vymanit. A bohužel jsme dvakrát inkasovali. V závěru jsme to zkusili na dva hroty, měli jsme šanci, ale brankář Hruška proti Faltovi výborně vyběhl. Špatně jsme řešili některé situace a přenechali jsme soupeři prostor před pokutovým územím. Takový obrat za dvanáct minut jsem nikdy nezažil.“ 

Petr Čuhel (trenér Příbrami): „První poločas byl z obou stran opatrný. Naše velká hrubka na konci poločasu Olomouci pomohla. Po přestávce Danoski zahodil velkou šanci a soupeř zvýšil. Pak se nám podařilo za dvanáct minut výsledek otočit, což je proti takovému soupeři výborné. Je potřeba v takovém přístupu pokračovat a mít i dál stejnou morálku. Pro nás byla klíčová přestávka, nabádal jsem hráče, ať nemají hlavy dole a otočí to. Musíme si toho vážit. Rozhodl Tomáš Zápotočný, on je tu nejzkušenějším hráčem. Ale je jedno, kdo ty góly dal.“