Závody horských kol v Brně Soběšická Mulda

Již 17. ročník tradičního závodu horských kol zvaný Soběšická Mulda se konal v Brně. Tento závod je určený pro amatérské i profesionální jezdce v různých věkových kategoriích. Trasa závodu (jednoho okruhu) je dlouhá 5 km s převýšením 166 m a podle zařazení do kategorie se závodní okruh jede 3x nebo 6x.

Na trase se střídají rychlé sjezdy i technické výjezdy. Závod je veden po nezpevněných lesních a polních cestách i asfaltovém chodníku. Tato trasa je zajímavá tím, že na žádném úseku nevede po silnici ani ji nekříží. Soběšická Mulda je velmi oblíbená mezi amatérskou cyklistickou veřejností.

Účastníci závodu jsou rozděleni do 15 kategorií, které se dělí podle věku. Nejstarším závodníkem letošního ročníku Soběšické Muldy byl jednasedmdesátiletý pan Vladimír Dvouletý, který i přes úctyhodný věk předvedl skvělou fyzickou kondici.

Závod Muldička přilákal hojný počet nejmenších bikerů, kteří byli také rozdělení podle věku do kategorií. Ve všech kategoriích bylo podmínkou povinné použití cyklistické přilby. I letos si závodníci odnesli mnoho sportovních zážitků.

Reportáž Miroslava Krupici a Elišky Moravcové (zdroj: ČT24)

Text: Miroslav Krupica a Eliška Moravcová

Kamera/ Střih: Miroslav Krupica, redaktorka: Eliška Moravcová

Vydáno pod