Stříbrné hrozny pro Draky z hrnce

Ostrava/Znojmo - Smršť podzimních ocenění pro TS Ostrava na domácích festivalech pokračuje. Úplně nový pořad, který teprve od září vysílá ČT :D, se etabloval mezi  osvědčenými značkami na 15. ročníku televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen 2013. Draci v hrnci,  konkrétně jejich první díl, získali v televizní kategorii cenu Stříbrný hrozen. Pořad vzniká v Tvůrčí producentské skupině Lenky Polákové. Nese nezaměnitelný rukopis tvůrců lifestylových magazínů – dramaturgyní Kamily Teslíkové a Jany Strýčkové a režiséra Vladimíra Mráze.

Draci v hrnci jsou první svého druhu. Dosud žádná televize u nás nevysílala dětskou kuchařskou show. Osvědčený tým někdejšího pořadu Pod pokličkou našel klíč k tomu, jak oslovit diváky dětského kanálu a nabídnout jim nejen potřebné informace o zdravém životním stylu, ale i nápady pro jejich volný čas. Skvělými parťáky jim jsou Oskar a Míša, sourozenci, kteří bývají často sami doma a obsazují při tom domácí kuchyň, kde experimentují a vaří často líp a zdravěji než máma.

Hrají je Oskar Juchelka a Michaela Doubravová. Celkové vyznění pořadu pomáhají vytvářet dva animovaní dráčci, kteří všechno komentují a někdy i komplikují. Výtvarná i zvuková složka jsou v rukou tvůrců z ostravského QQ studia.

Draci v hrnci řádí na ČT :D vždy v neděli od 9:00 hodin a mají svůj prostor i na www.decko.cz.