Konečný verdikt pro Štingla, který sháněl děti k sexu: 9 let vězení

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci potvrdil rozsudek nad bývalým elitním vojákem, členem zahraničních misí a členem ochranky expremiéra Jiřího Paroubka Viktorem Štinglem. Podle soudců chtěl zneužívat děti. Oběti, a to i nemluvňata, sháněl prostřednictvím internetu. Přemlouval matky, aby mu děti za peníze půjčily. Jedna mladá prostitutka mu dala k dispozici terpve šestitýdenní dceru. Krajský soud ji za to potrestal třemi roky vězení, státní zástupce chtěl vyšší trest. Vrchní soud ale rozsudek potvrdil, a to i v případě Viktora Štingla, který zase žádal zmírnění trestu.

Štingl podle obžaloby přesvědčoval prostřednictvím různých diskusních serverů, Skype či ICQ sociálně slabé ženy z celé republiky, aby mu půjčily své děti k sexu. Říkal si například Max nebo Stydlíno. Měl zájem o orální sex, o pohlavní styk se školačkami a školáky, ale také s nemluvňaty. Nabízel za jedno dítě kolem pěti tisíc korun. Podle žalobce sliboval peníze asi osmnácti lidem.

Napříkald k setkání se šestitýdenní dcerou jednadvacetileté prostitutky z Brna skutečně došlo. Vše se údajně odehrálo loni v březnu na parkovišti v autě, kde žena holčičku obnažila a Štingl ji líbal na přirození.

Podle rozsudku nabádal k sexu s nezletilými i jiného muže. Bývalý voják se zodpovídá také z přechovávání dětské pornografie a nedovoleného obzrojování.