Vrah z Lesné se policistům sám přiznal. Důvodem sporu byly drogy

Brno - Brněnští kriminalisté dopadli mladíka podezřelého z páteční vraždy v městské části Lesná. K incidentu došlo ve večerních hodinách v Třískalově ulici, pachatel se mužům zákona sám přiznal. Dvacetiletý postřelený muž v neděli v nemocnici podlehl vážnému zranění mozku. Podle policistů mohly být motivem celého sporu lehké drogy.

Obviněný jednadvacetiletý mladík se k činu sám přiznal. Střílel prý z bezprostřední blízkosti. Nyní mu hrozí dvanáct až dvacet let vězení. „Na objasňování motivu činu dále pracujeme. Vše nasvědčuje tomu, že jím mohly být drogy. Zbývá nám několik výslechů. Po nich by již měl být motiv jasný,“ doplnil pro ČTK kriminalista Antonín Hrdlička.

Podle policistů se střelec na svůj čin výrazněji nepřipravoval. „Nemyslíme si, že by vražda byla dopředu plánovaná. Podle našich informací se vrah a oběť v minulosti neznali, ke konfliktu došlo až těsně před vraždou,“ dodal Hrdlička. Obviněný mladík v minulosti nikdy trestán nebyl.

Při střelbě použil pistoli, kterou ukradl asi o měsíc dříve. Celkem tedy čelí třem obviněním: z vraždy, krádeže i nedovoleného ozbrojování. Když se mladík policistům přiznal, ukázal jim také, kde zbraň ukrýval.

Vrah střílel v pátek večer z této zbraně
Zdroj: ČT24/ČT Brno