Při natáčení filmu panuje dobrá nálada

Natáčení v Brně si Jiří Strach pochvaluje. Přestože Osmy vznikají během jediného měsíce, vše jde přesně podle plánu. Už tuto neděli čeká filmaře poslední klapka. Po Šťastném smolaři je to další film, který Jiří Strach v Brně natáčí. Na svoji roli mladého Lotranda (Lotrando a Zubejda), která vznikla rovněž v brněnském studiu, nezapomíná, ale jak sám říká, tehdy to měl v rukou Karel Smyczek.

Přestože na natáčení „Osem“ je pouze 1 měsíc, režisér Strach se nenechá téměř ničím vytočit. I k nepřízni počasí přistupuje se stoickým klidem. Když kvůli oparu museli na začátek natáčení čekat na Brněnské přehradě celé dopoledne, natáčecí plán to nijak výrazněji nenarušilo. Pohodu při natáčení potvrzuje i scénárista Marek Epstein, který se na natáčení do Brna přijel podívat.

Jak se točí v Brně? (zdroj: ČT24)

Možná pohodě při natáčení přispívá i fakt, že si Jiří Strach do svých filmů vybírá kolegy, kteří se už osvědčili v předchozích projektech. Ivan Trojan s Jiřím Dvořákem si získali srdce diváků jako Uriáš s Petronelem v Andělu Páně a zahráli si i v televizní detektivce Ďáblova lest. Potkali se i ve Šťastném smolařovi a znovu si spolu zahrají právě ve filmu Osmy. V Andělu Páně hrály i další herečky obsazené do nynějšího snímku - Zuzana Kajnarová a Zuzana Stivínová. Téměř ve všech snímcích režiséra Stracha pak vystupuje i Oldřich Navrátil.

Jsou herci zárukou úspěchu? (zdroj: ČT24)