Policie odhalila muže, který hrozil bombami

Frýdek-Místek – Policisté zatkli šestačtyřicetiletého muže, který dvakrát vyhrožoval odpálením bomb v pobočkách Komerční banky ve Frýdku-Místku. Pyrotechnici kvůli tomu museli evakuovat zaměstnance bank a policisté museli prohledávat budovy. Komerční banka zvažuje, že bude po obviněném žádat náhradu škody.

Šestačtyřicetiletý muž neměl peníze na zaplacení dluhů a nevěděl, jak svou nepříznivou situaci vyřešit. Zavolal proto na tísňovou linku a nahlásil bombu v pobočce Komerční banky ve Frýdku-Místku. Jako alibi mu mělo posloužit, že měli v bance zavřeno. „Objekt jsme vyklidili, evakuovali, přivolali pyrotechniky se psy, ale žádný nástražný výbušný systém jsme nenašli,“ uvedl mluvčí Policie České republiky Frýdek-Místek Vlastimil Starzyk.

Ovšem po této události nastala situace, se kterou policisté nepočítali. O dvě hodiny později přišla zpráva o další bombě. Muž poslal přes internet sms zprávu firmě, která má sídlo ve stejné budově jako pobočka Komerční banky. Tentokrát si vybral pobočku na opačné straně města. Policejní manévry se tak museli opakovat. „Přesunuli jsme se a po evakuaci a kontrole objektu taktéž nebyl zjištěn žádný výbušný předmět,“ dodal Vlastimil Starzyk.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Kromě tří let ve vězení hrozí obviněnému za šíření poplašné zprávy i peněžitý trest za to, že zaměstnanci banky museli kvůli nahlášeným bombám přerušit práci. Podobný případ řešili policisté ve Frýdku-Místku naposledy před pěti lety. Tehdy devětadvacetiletý muž pětkrát vyhrožoval odpálením bomb a postřílením lidí na vlakových nádražích. České dráhy vypočítali škodu na jeden milion korun.