Česká televize připomene hudební historii sourozenců Ulrychových

Hana a Petr Ulrychovi a jejich skupina Javory jsou fenoménem, který přesahuje nejen hranice Brna, ale i České republiky. Česká televize připravuje dokument, který se ohlédne nejen za historií sourozeneckého dua, ale připomene i samostatnou kariéru Petra Ulrycha, který v příštím roce oslaví 70. narozeniny. Životního jubilea se ve stejném roce dožívá i jeho sestra Hana. Oba si pak připomenou 50 let společného vystupování.

„I po padesáti letech činnosti jsou schopni během několika málo dní zaplnit pražskou Lucernu,“ přibližuje popularitu sourozenců Ulrychových režisér dokumentu Jiří Vondrák. Důležitou roli v celém dokumentu hraje studio, které se proměnilo ve stylizovanou šatnu, v níž se sourozenci Ulrychovi potkávají se svými hudebními kolegy. „Šatna v životě muzikanta hraje důležitou úlohu, tráví v ní spoustu času,“ říká Jiří Vondrák.

Režisér Jiří Vondrák (zdroj: ČT24)

Dokument připomene nejen nejslavnější období sourozenců Ulrychových, ale také hudební počátky Petra Ulrycha, které jsou spojeny s žánrem big beatu. Jiným žánrům se v minulosti nevyhýbala ani Petrova sestra Hana Ulrychová, která sama nejraději vzpomíná na období, kdy zpívala s Orchestrem Gustava Broma.

Petr Ulrych začínal s big beatem (zdroj: ČT24)

Kromě vzpomínání komponovaný pořad nabídne také záznam z koncertu, který bude ohlédnutím za historií skupiny Javory a Javory beat. Ten se uskuteční 16. března příštího roku v Mahenově divadle v Brně a Česká televize odvysílá jeho zkrácený záznam.

Vydáno pod